Gir meg feil bilde av modeller?

Hvem har vell ikke sett disse posterne blitt klistret på forskjellige reklamer med modeller på?

Jeg har vertfall det. Og utrolig nok synes jeg det er bra at noen tar tak i dette problemet. Jenter (spesielt) ser opp til en hver modell man ser på catwalken, bilder i butikker, magasiner osv. Ødelegger selvbildet dems og selvtilliten synker til de grader.

Her har du to eksempler

men forskjellen på disse to jentene er at Spears er blitt redigert på, men Kissies har bare tatt litt vell mye plastisk og botox. Dere forstår nok poenget mitt uansett. Jenter som disse gir helt feil bilder av hvordan en kvinne skal se ut.

Grunnen til at jeg tok opp dette teamet er nettopp pga disse posterene på dette bilde:

Tatt fra denne artikkelen på vg.no: http://minmote.no/index.php/2010/12/ungdom-mot-retusjerte-skj%C3%B8nnhetsidealer/

Hva synes dere om dette egentlig? Bra eller dårlig?

4 kommentarer

kathre

04.des.2010 kl.17:30

Jeg synes det blir ufattelig dumt å retusjere reklamer. Jeg har møtt en jente i 1.klasse som er passe tynn, hun har sakt 5 ganger til meg i løpet av noen få månder at hun er for tjukk. Retusjering skaper bare dårlig selvtilitt hos alle.

RitaBerry

04.des.2010 kl.17:53

Jeg syns retusjering er greit, så lenge de ikke går overboard med det. Plastsisk kirurgi er jeg litt mer imot, at man får høre at fler og fler unge tar operasjoner blir så dumt :-/

monamor85

04.des.2010 kl.18:04

Jeg liker ikke overretursjering. For det gir et veldig falskt bilde av hvordan noen/noe ser ut. Men operasjoner er jeg ikke noe spesielt imot. Folk må få se ut som de vil. Men å "lage en tegning" av at man ser annerledes ut enn man faktisk gjør, det blir for dumt

Havregrøtens Hevn

04.des.2010 kl.18:06

Jeg syns det er bra at de drar frem hvordan modellene egentlig ser ut. Dersom man vet at bilderedigering er en faktor, tror jeg presset på jenter minsker noe.

Skriv en ny kommentar

Mari Antoinette

Mari Antoinette

17, Stavanger

Beste gutten, Jan Egil <3 Jeg kommer til å blogge mye om foto, redigering og mote, men mest om hverdagen min og ting som interesserer meg. Jeg vil gjerne bli fotograf og kanskje starte mitt helt egent fotostudio her på Hundvåg (hvor jeg bor) Jeg håper at bloggen kan gi meg litt hjelp med respons på bilder osv.

Kategorier

Arkiv

hits